Sommerdæk


Sommerdæk - Hvad skal man vælge?

Man skal naturligvis gøre op med sig selv hvad man er ude efter når der skal købes sommerdæk til bilen.
Udvalget spænder bredt:

- Miljørigtigt
- Støjsvagt
- Sportsdæk
- Racerdæk

Og det ene forhindrer ikke nødvendigvis det andet. Der findes i dag mange sommerdæk som kategoriseres som støjsvage sportsdæk.

Vil man gøre et godt køb køber man sommerdæk om sensommeren / efteråret hvor der skal sælges ud af lageret for at få plads til de nyeste vinterdæk.

Så køber man selvfølgelig sidste års model, men man har så også muligheden for at købe dæk af bedre kvalitet til de samme penge.

Sommerdæk

Test af sommerdæk


Mange bilblade laver deres egne test af sommerdæk, men når der skal sammenlignes sommerdæk bør man gå efter tests fra nogle som virkelig laver seriøse tests. Dette kunne eksempelvis være FDM. FDM har i de seneste år samarbejdet med deres tyske søster-organisation ADAC omkring test af sommerdæk. ADAC er anerkendt over hele verden, for deres seriøse og grundige tests til bilejere.

De senere år er der kommet mange billige dæk på markedet, typisk fra fjernøsten. Men som de fleste andre steder, hænger pris og kvalitet sammen. De billige sommerdæk fra fjernøsten får som regel dumpekarakterer i dæktest. Så se dig godt for, læs test af sommerdæk og fald ikke før det billigeste tilbud.

Sommerdæk test 2011
I testen for sommerdæk 2011 fik følgende dæk gode karakterer. Karakter i parantes efter dæknavnet, laveste karakter er bedst.

Sommerdæk størrelse 175/65 R14 T

Sommerdæk størrelse 195/65 R15 V

Foto: Sommerdæk fælge

HastighedskodeHastighed km/t
K110
L120
M130
N140
P150
Q160
R170
S180
T190
U200
H210
V240
W/ZR270
Y300

Hvornår skal sommerdækkene på?
Hvornår på året der skal skiftes afhænger naturligvis af temperaturerne, men omkring slutningen af marts, starten af april er det som regel ved at være tid.
Når temperaturen når op over 5 grader det meste af døgnet bør du skifte til sommerdæk.

Vil man gøre et godt køb køber man sommerdæk om efteråret, hvor der skal sælges ud af lageret for at få plads til de nyeste vinterdæk.

Vinterdæk - Sommerdæk test