Brændeovn


Køb af brændeovn, på nettet får du hurtigt overblik over de mange muligheder.

Morsø brændeovn Hvor en brændeovn tidligere blot blev betragtet som en opvarmningskilde, betragter mange den i dag som et møbel, en del af rummet, en del af hyggen og en del af hjemmet. At den så hjælper lidt på varmeregningen, er jo blot dejligt.
Der er ikke noget bedre end varmen fra brændeovnen når det om vinteren fryser udenfor, eller på en efterårsdag hvor det rigtig suser og rusker i træerne.

Ved køb af en brændeovn, er det vigtigt at vælge den rette størrelse. En ovn som passer til størrelsen på rummet, hvorved man opnår den mest økonomiske brug af brændeovnen.
Størrelsen eller kapaciteten måles i kW. 1 kW kan opvarme 10-20 m2 i dit hus, hvis det er normalt isoleret. Placeret af brændeovnen har dog meget at sige. Placeres ovnen i det hushjørne, vil varmen naturligvis ikke fordele sig så godt i rummet/huset, som hvis det var placeret midt i huset.

Ovn principper
Der findes 2 principper for opvarming med brændeovn. Den gammeldags strålingsvarme, hvor ovnen bare afgiver sin varme ud i rummet, og dermed er mest egnet til mindre rum. Samt den moderne konvektionsovn, hvor brændeovnen suger kold luft ind forneden og lader den varme luft stige ovenud. Med konvektionsprincippet cirkulerer luften i rummet og man kan opvarme større lokaler end med en strålingsbrændeovn.

Pladejerns brændeovn Materiale typer
Der findes støbejernsovne og pladejernsovne. Tidligere foretrak mange en støbejernsovn, fordi den ikke larmede. De tidlige pladeovne havde en tendens til at knirke når de blev varme, det er i dag kun et problem med de helt billige ovne.
Så om man vælge støbejern eller pladejern, er derfor kun en smagssag i dag, der er ikke den store forskel på kvaliteten.

Der er naturligvis regler for opsætning af skorsten, afstande til brændbare materialer, samt det underlag som brændeovnen placeres på. Alt dette kan de fortælle om, der hvor du køber din brændeovn.

Omkring underlaget siger reglerne, at er underlaget brændbart, som eksempelvis et trægulv, skal brændeovnen placeres på et brandsikkert underlag. Det kan være en glasplade, en skiferplade, klinker eller fliser. Underlaget skal dække mindst 30 cm foran ovnen og mindst 15 cm ud til hver af siderne.

Skorstenen er der også regler for, sikkerhedsafstande skal overholdes. Ligeledes er der regler for højre over taget, sådan at skorstensfejeren kan komme til at rense den. De lokale skornstensfejer giver gerne råd og vejledning omkring dette.Forsiden